Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
Goedkoopstebankrekening.over-blog.com

Geld besparen op internationale overboekingen

 

Het betalen in vreemde valuta, anders dan de EURO, kost bij een bank nog steeds een fors bedrag. Afhankelijk van het bedrag dat je wilt overmaken kunnen de kosten soms wel oplopen tot 20% van het te overmaken bedrag.

Standaard bedrag aan transactiekosten

Dit komt omdat er een standaard tarief voor transactiekosten in rekening wordt gebracht. Des te kleiner het over te maken bedrag, des te groter deze kosten worden in procenten gerekend. Naast dat je een standaard bedrag aan kosten dient te betalen, betaal je ook nog een toeslag op de wisselkoers.

Het bepalen van de wisselkoers

Deze toeslag op de wisselkoers is doorgaans niet al te transparant. Je moet redelijk goed zoeken op het internet om erachter te komen wat nu de toeslag is die een bank in rekening brengt. 

Banken kopen en verkopen hun vreemde valuta op de open valutamarkt. Door het aanbod en de vraag wordt de prijs bepaald. Er is sprake van een biedkoers en laatkoers. De biedkoers is hetgeen een bank wil betalen voor de aankoop van valuta. De laatkoers is de koers waartegen een bank de valuta wil verkopen. Het gemiddelde van deze koers wordt de middenkoers genoemd. 

De opslag op de middenkoers

Deze middenkoers is de leidraad waartegen een betaling in vreemde valuta wordt afgerekend. Hier wordt echter nog een toeslag op toegepast. Dit is een winst voor de bank. Banken hanteren verschillende opslagen. Deze variëren zo tussen de 1% en 2,5%.

Betalen zonder wisselkoersopslag

Nieuwe banken zoals de N26 bank brengen hier verandering in. Zo kan je via de N26 bank betalen in vreemde valuta, zonder dat er sprake is van een wisselkoersopslag. 

Doordat zij gebruik maken van de diensten van Transferwise, hetgeen standaard in de app is ingebouwd, kan je op die manier voordelig betalen in vreemde valuta.

Dit geldt ook voor het ontvangen van betalingen anders dan in de EURO. Deze besparing kan enorm oplopen. Indien je regelmatig met buitenlandse betalingen te maken hebt kan je op die manier eenvoudig honderden tot wel duizenden euro`s per jaar besparen.

Gratis een rekening openen en direct besparen

Voor het openen van een bankrekening bij de N26 bank betaal je helemaal niks. Je kan dus eenvoudig profiteren van deze voordelige manier van internationale betalingen uitvoeren. 

Dezelfde methode van betalingen wordt ook gebruikt door de Revolut bank. Ook via het gebruik van de app van deze bank kan je eenvoudig geld besparen op het uitvoeren van internationale overboeking.

Zowel bedrijven als particulieren kunnen geld besparen

Zowel particulieren als bedrijven kunnen op deze manier eenvoudig profiteren van deze lagere kosten. Ook ten opzichte van het gebruik van Paypal zijn de genoemde N26 bank en de Revolut bank vele malen goedkoper.

De opkomst van de nieuwe banken die geen wisselkoersopslag meer hanteren is mijn inziens niet te stoppen. De bedragen die dagelijks via deze banken worden overgeboekt zijn inmiddels al gigantisch en blijven daarnaast sterk groeien. De vraag is wat bestaande banken hiermee gaan doen. Vroeger of later zullen zij toch ook de mogelijkheid dienen aan te bieden van internationale betalingen tegen redelijke tarieven.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post